Cheesecake cremos cu căpșuni

O rețetă clasică, simplă, dar delicioasă și ușoară, care cu siguranță ii va cuceri pe toți dragi ție.

Ingrediente:

150 g biscuiti

80 g unt

200 g cremă de brânză

200 g mascarpone

300 ml lapte

250 ml smântână sau lapte

75 de grame de zahăr

8 foi de gelatină nearomatizată (12 g gelatină pudră)

Pentru topping-ul de căpșuni:

300 g căpșuni

75 g zahăr

1 lingură de oțet

 

 Mod de preparare

1. Zdrobește biscuiții și amestecă-i cu untul topit.

2. Intinde amestecul pe fundul unei forme tapetată cu hărtie de copt și dă la frigider.

3. Pune gelatina la macerat.

4. Apoi pune la foc mediu crema de brânza, mascarpone si laptele, amestecă continu până obții o masă omogenă.

5. Scurge foile de gelatină de apă, adaugă-le în cei 300 ml de lapte, amestecă bine, apoi adaugă în masa cremoasă.

5. Lasă să se răceasca si apoi adaugă zahărul, amestecă cu un mixer până obții o cremă.

6. Toarnă crema obținută peste stratul de buscuiți și dă la congelator pentru cel puțin 6 ore.

 

7. Din căpșuni, oțet și zahăr pregătește o dulceață, la foc mediu spre mic, până obții o dulceață si apoi decorează cheesecake-ul.

Poftă mare!