Cheesecake cremos cu căpșuni
Ingrediente:
150 g biscuiti
80 g unt
200 g cremă de brânză
200 g mascarpone
300 ml lapte
250 ml smântână sau lapte
75 de grame de zahăr
8 foi de gelatină nearomatizată (12 g gelatină pudră)
Pentru topping-ul de căpșuni:
300 g căpșuni
75 g zahăr
1 lingură de oțet
Mod de preparare
1. Zdrobește biscuiții și amestecă-i cu untul topit.
2. Intinde amestecul pe fundul unei forme tapetată cu hărtie de copt și dă la frigider.
3. Pune gelatina la macerat.
4. Apoi pune la foc mediu crema de brânza, mascarpone si laptele, amestecă continu până obții o masă omogenă.
5. Scurge foile de gelatină de apă, adaugă-le în cei 300 ml de lapte, amestecă bine, apoi adaugă în masa cremoasă.
5. Lasă să se răceasca si apoi adaugă zahărul, amestecă cu un mixer până obții o cremă.
6. Toarnă crema obținută peste stratul de buscuiți și dă la congelator pentru cel puțin 6 ore.
7. Din căpșuni, oțet și zahăr pregătește o dulceață, la foc mediu spre mic, până obții o dulceață si apoi decorează cheesecake-ul.
Poftă mare!