Tort de morcovi

Natalia Munteanu
imaginea utilizatorului Natalia Munteanu
Chiar daca sunteti rezervati in a folosi morcovii in prajituri, ar trebui macar sa degustati acest tort, deoarece este foarte delicios, morcovii nu se simt deloc si confera un aspect fin, aromat si culoare intensa.

 

Ingrediente

Pentru blat

3 oua

280 gr de zahar brun

270 gr de faina de grau

400 gr de morcovi dati pe razatoarea mica si storsi

200 ml de ulei de masline

1 plic de praf de copt

 

Pentru crema

350 gr de crema de branza

70 gr de unt topit

220 gr de zahar pudra

 

 

Mod de preparare

 

Pentru a obtine un blat cat mai pufos, procedeaza in modul urmator. 

 

Mai intai separa ouale, bate galbenusurile cu 2/3 din cantitatea de zahar, apoi toarna faina. Dupa ce ai omogenizat, adauga in compozitie uleiul de masline, morcovii rasi si praful de copt. Amesteca bine totul. Separat, bate albusul cu restul de zahar in blender, pana obtii o spuma. Apoi incorporeaza spuma de albus in compozitia cu morcovi - incearca sa amesteci cat mai bine si delicat.

 

Tapeteaza cu putin unt tava aleasa pentru copt, care trebuie sa fie rotunda, inalta si detasabila. Toarna compozitia de blat in tava, iar apoi pune-o in cuptorul incins in prealabil la 180 C, pentru aproximativ 30 de minute. (Verifica gradul de coacere spre finalul intervalului de timp: introdu in centru o scobitoare, iar daca o extragi curata, inseamna ca blatul s-a copt.)

 

Pentru prepararea cremei, amesteca toate ingredientele acesteia cu ajutorul unui blender, dupa care lasa compozitia la frigider.

 

Cand blatul este gata, scoate-l atent din forma, lasa-l sa se raceasca, apoi taie-l pe orizontala in doua foi. Unge foile cu crema, netezand ingrijit stratul de la suprafata. Orneaza tortul dupa inspiratie si pastreaza-l la rece.

 

Secretul meu

Stoarce bine morcovii rasi, altfel nu-ti va iesi blatul. Eu am folosit storcatorul de fructe, am facut suc din morcovi, iar morcovii storsi i-am adaugat in blat. Morcovii adaugati in blat nu trebuie sa contina suc!

 

In blat mai poti adauga stafide, ca stafidele sa fie mai moi, te sfatuiesc sa le oparesti inainte de a le ingloba in compozitie.

 

Eu am folosit pentru a coace blatul o tava cu margini detasabile, care se dezasambleaza, pentru ca blatul sa poata fi desprins fara a-i strica forma.