Prajitura cu fructe de sezon

Prajitura cu fructe de sezon - un desert delicios si care arata foarte bine.

 

Ingrediente

200-300 g fructe de sezon 

 

pentru blat:

125 g faina

100 g unt topit 

2 oua

100 g zahar

5 linguri cu lapte

1 pliculet cu praf de copt

esenta de vanilie

sare

 

pentru crema:

5 galbenusuri

500 ml lapte

120 g zahar

75 g faina

esenta de vanilie

 

Mod de preparare

Pentru blat, freaca zaharul si ouale apoi adauga restul ingredientelor. Toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptorul incins pentru 20-30 de minute. Scoate din forma si lasa sa se raceasca.

 

 Pentru crema, pune pe foc laptele si zaharul si un praf de sare. Cand s-a incalzit putin, ia o treime si toarn-o usor peste amestecul de galbenusuri, faina, pana obtii o compozitie cremoasa si omogena. 

 

 Dupa ce restul de lapte s-a infierbantat bine, toarna amestecul de faina si galbenusuri, amestecand mereu sa nu se lipeasca. Tine pe foc mic pana dispare gustul de faina, este fina si placuta la gust. Aromatizeaza cu vanilie dupa gust.

 

Toarna crema peste blatul rece si asaza deasupra fructe de sezon. Da aceasta prajitura cu fructe de sezon la rece cateva ore inainte de a o servi celor dragi.

 

Pofta buna!