Tiramisu cu capsune

O reteta savuroasa de tiramisu cu capsune.

Ingrediente 

200g piscoturi

100ml smantana lichida pentru frisca

200g capsune proaspete + 40g zahar

80g zahar

250g branza mascarpone

125 ml lapte

Pentru ornat:

100-125 g frisca mixata + 50g ciocolata alba

Cum sa prepari tiramisu cu capsune

Spala capsunele, scoate-le coditele, apoi sterge-le bine cu un servet de bucatarie. Taie-le in feliute potrivite si pune-le intr-un vas. Adauga 40 grame de zahar si lasa-le in vas o ora: se va forma un suc delicios si parfumat.

Intre timp, mixeaza smantana pentru frisca, iar in alt vas amesteca branza mascarpone (rece) si zaharul. Incorporeaza frisca in crema de mascarpone – cu grija, cu miscari de jos in sus.

Scurge sucul lasat de capsune in alt vas si amesteca-l cu laptele. Inmoaie piscoturile in sucul de lapte cu capsune, cateva secunde pe fiecare parte.

Formeaza un strat de piscoturi intr-o forma dreptunghiulara. Pune peste piscoturi jumatate din crema de mascarpone, iar peste crema asaza jumatate din feliile de capsune. Acopera capsunele cu alt strat de piscoturi, stropeste-le cu 1-2 linguri de suc, adauga crema de mascarpone ramasa si restul feliilor de capsune.

Orneaza tiramisu cu frisca mixata si ciocolata alba tocata marunt. Pune prajitura in frigider pentru 2-3 ore, apoi savureaz-o cu pofta!