Paste la cuptor cu pui si ciuperci

Usor crocante, aromate si satioase, aceasta reteta de paste vine la fix pentru intreaga familie.

 

Ingrediente

20 g hribi uscati

4 pulpe de pui, dezosate si fara piele, taiate bucatele

sare

pipe macinat

2 catei usturoi, feliati

35650 g ciuperci proaspete ( champignon )

200 ml vin alb

450 g spaghete

500 ml smantana

200 g parmezan ras

cateva frunze busuioc

 

Mod de preparare

Lasati hribii intr-un bol cu apa fierbinte sa se hidrateze pentru cateva minute.

Preincalziti cuptorul la 200 grade.

Incingeti cateva linguri cu ulei de masline intr-o tigaie mai mare.

Rumeniti bucatile de pui peste care adaugati hribii scursi de excesul de apa. Pasatrati apa in care au fost tinuti.

Adaugati ciupercile proaspete si usturoiul.

Turnati vinul si apa de la hribi, apoi lasati sa fiarba la foc mic pana cand carnea este frageda.

Separat fierbeti pastele conform instructiunilor de pe cutie.

Adaugati smantana peste amestecul de pui, aduceti in punctul de fierbere si indepartati de pe sursa de foc.

Potriviti gustul cu sare si piper.

Adaugati spaghetele scurse peste sos, amestecati bine compozitia.

Adaugati trei sferturi din cantitatea de parmezan si busuiocul.

Transferati preparatul intr-un vas termorezistent pentru cuptor.

Presarati restul cantitatii de parmezan pe deasupra si coaceti pana cand capata o textura crocanta.

Repartizati in farfurii si serviti cu un strop de ulei de masline si parmezan dupa preferinta.

Pofta buna!