Ouă umplute - rețeta perfectă pentru masa de sărbătoare

Ouă umplute cu ierburi proaspete

Ingrediente

1 duzină de ouă mari, fierte și decojite

1/3 cană maioneză (folosește mai mult dacă este necesar, dar începe cu aceasta)

1–2 linguri muștar Dijon

1–2 linguri ulei de măsline

1–2 linguri suc de murături

2 linguri de ceapă șalotă, tăiată cubulețe

1 linguriță mărar proaspăt

2 lingurițe patrunjel proasăt

usturoi verde, tocat fin

Sare kosher și piper negru, după gust

Un praf de zahăr, după gust

Mărar proaspăt

Murături, tocate mărunt

Piper Cayenne și boia afumată 

 

Mod de preparare

Puneți ouăle într-o cratiță și acoperiți-le cu apă.

Aduceți ouăle la fierbere, odată ce încep să fiarbă, opriți focul și lăsați-le să stea acoperite timp de 10 minute.

Puneți ouăle într-un castron mare umplut cu apă cu gheață și lăsați-le să se răcească complet timp de aproximativ o jumătate de oră. Puteți face acest pas și cu o zi sau cu 2 înainte, și păstrați ouăle fierte în frigider până când sunteți le veți folosiți.

Curățați ouăle și tăiați-le în jumătate.

Puneți gălbenușurile fierte într-un robot de bucătărie sau într-un vas mare.

Pulsați până când gălbenușurile sunt măcinate fin sau dacă folosiți un castron, pasați cu o furculiță sau o lingură până la omogenizare.

Adăugați cantitatea minimă de maioneză, Dijon, ierburi proaspete, ulei de măsline, suc de murături, sare și piper, zahăr, ceapa  și amestecați până la omogenizare.

GUSTĂ ACEST AMESTEC!

Adăugați tot ce trebuie să adăugați până când vă place.

Începeți întotdeauna cu cantitatea minimă de ingrediente sugerată mai sus și adăugați mai mult după cum este necesar.

Răciți umplutura la frigider timp de 1 oră.

După o oră, gustați din nou și ajustați gustul și textura după cum este necesar.

Odată ce sunteți mulțumit de ceea ce aveți, puneți umplutura în albușurile tăiate în jumătate și decorați cu boia de ardei afumată și mărar proaspăt.

Savurați cu plăcere!