Salata de toamna
Ingrediente
1 vanata, taiata felii groase de 1 cm
1 dovlecel, taiat felii subtiri pe lungime
1 ardei, taiat felii pe lungime
ulei de masline extra virgin
2 lingurite seminte de chimen
frunze de menta
100g de branza de capra, maruntita
1/2 ceasca (80g) nuci prajite de pin
1 lingura otet de sherry
Mod de preparare
Feliile de vanata, dovlecel si ardei se stropesc cu ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper si seminte de chimen. Se prajesc pe o tigaie-grill sau pe gratar, timp de 1-2 minute pe fiecare parte.
Intr-un bol de servit se pun legumele, se adauga frunzele de menta, branza maruntita si nucile prajite de pin. Toate ingredinetele se stropesc cu un dressing de otet + ulei de masline. Se amesteca cu grija. Salata se serveste cu paine crocanta.
Pofta mare!