Salata de cartofi si ardei copti cu branza marinata
Ingrediente
6 cartofi medii
1 ardei rosu mare
7 bile branza de iaurt marinata (sau branza telemea marinata)
sare, piper
oregano
cimbru
1 lingura ulei
3 fire patrunjel
Mod de preparare
Cartofii ii taiati felii pe lung si ii condimentati cu ulei, sare, piper, oregano si cimbru. Amestecati bine.
* dupa multe incercari tot la reteta de cartofi copti cu mustar ma intorc de fiecare data, e cea mai reusita de pana acum, asa ca va recomand aceasta combinatie de condimente pentru cartofi in locul condimentelor folosite de mine la aceasta reteta
Asezati cartofii intr-un singur strat intr-o tava cu hartie de copt. Asezati si ardeiul in tava.
Dati la cuptor la 250C pentru 45 minute.
Curatati ardeiul copt de coaja si il taiati fasii. Cartofii copti ii amestecati cu patrunjel tocat.
Asezati pe un platou cartofii, apoi felii de de ardei, mai presarati putina sare mare si stropiti apoi cu 1 lingura din uleiul de pe branza marinata.
Deasupa asezati bile de branza, iar cateva bile le sfaramati peste cartofi.
Serviti imediat.