Salata de cartofi copti cu rosii, masline si branza feta
Ingrediente
40 ml ulei de masline
400 g cartofi mici, taiati pe jumatate
300 g rosii mici
1 ceapa rosie tocata
15 masline taiate pe jumatate
patrunjel tocat
30 g branza feta
10 ml suc de lamaie
10 ml otet balsamic
10 grame mustar
1 catel de usturoi
oregano
sare si piper
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 180 de grade. Tapeteaza o tava cu folie de aluminiu si stropeste cu ulei de masline. Taie cartofii pe jumatate si aseaza-i in tava. Stropeste cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper. Amesteca bine si da apoi la cuptor, pentru 20 de minute.
Intr-un bol amesteca uleiul de masline, sucul de lamaie, otetul balsamic, mustarul, usturoiul si oregano. Asezoneaza cu sare si piper.
Cand cartofii sunt gata, aseaza-i intr-un bol. Adauga rosiile taiate pe jumatate, maslinele, ceapa rosie, patrunjelul si branza feta.
Toarna deasupra sosul si amesteca.
Pofta buna!