Cartofi grecesti
Ingrediente
600 g cartofi noi
1 ceapa mica alba
1 ceapa mica rosie
3 catei de usturoi
4 ardei grasi
150 g masline negre si verzi
120 g telemea bulgareasca (sau feta)
cimbru verde
patrunjel verde
ulei de masline
piper si sare
Mod de preparare
Spala si ferbe cartofii in coaja in apa cu sare. Cand s-au fiert, scoate-i in strecuratoare, sa se scurga bine de apa.
Taie cepele, curatate si spalate, in opt, zdrobeste usturoiul si taie ardeii, curatati de cotoare si spalati, fasii subtiri.
Incinge 2 linguri cu ulei intr-o tigaie incapatoare si caleste ceapa. Cand s-a aurit, adauga usturoiul si ardeii si lasa pe foc inca 10 minute, amestecand din cand in cand.
Cand s-au inmuiat si ardeii, adauga cartofii taiati in sferturi, maslinele si cimbrul tocat.
Potriveste de sare si piper dupa gust si mai lasa un pic pe foc, maximum un minut.
Serveste fierbinte cu branza sfaramata deasupra si patrunjel verde proaspat taiat.
Pofta buna!