5 rețete simple de salate cu pește roșu

Peștele roșu este renumit pentru gustul și beneficiile sale. Această delicatețe ne-a decorat mult mesele festive. În zilele noastre, peștele roșu a devenit mai accesibil și poate fi gătit pentru prânzurile și mesele de familie de zi de zi.

 

Salată cu pește roșu, ridiche, spanac și castraveți

 

Ingrediente:

Somon sau alt tip de pește roșu - 200 g

Castravete - 1 buc

Ridiche - 5 buc

Mărar

Ceapă verde

Ulei de măsline - 3 linguri

Suc de lămâie - 2 linguri

Sare și piper, după gust

Frunze de spanac - 100 g

 

Mod de preparare

Pregătirea preliminară a peștelui constă în tăierea în benzi lungi de cel mult 1,5 cm lățime. Apoi, se taie castravetele în felii mici, ridichea în două sau patru părți, iar ceapa în bucăți mici.

Într-un castron adânc se toarnă uleiul, sucul de lămâie, mărarul, sarea și piperul. Se amestecă bine. Se adaugă somonul, castraveții, ridichea și ceapa. Salata se decorează cu frunzulite de mărar.

 

 

Salata cu pește roșu, avocado și verdețuri

 

 

Ingrediente:

Somon sau alt pește roșu - 150 g

Ceapa mică - 1 buc

Avocado - 1 buc

Ulei de măsline - 4 linguri

Suc de lămâie - 3 linguri

Apă - 2 linguri

Muștar - 1 linguriță

Miere - 1 lingură

Usturoi - 1 cățel

Mărar - 1 legătură mică

Verdețuri în orice combinație de până la 250 g

 

Mod de preparare

Somonul se taie în bucăți mici. Ceapa și avocado se taie în jumătăți de inele.

Preparăm dressingul:

 Folosind un mixer, se amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie, apa, muștarul, mierea, usturoiul și mărarul până se obține o masă omogenă.

Într-o farfurie adâncă se aranjează peștele, ceapa, avocado și verdețurile. Salata se stropește cu dressing inainte de servire.

 

Salată cu pește roșu, capere și roșii cherry

 

Ingrediente:

Orice pește roșu - 150 g

Roșii cherry - 7-8 buc

O legătură de mărar

Castravete - 1 buc

O jumătate de linguriță de sare

Smântâna - 2 linguri și jumătate

Capere - 2 lingurițe

Piper negru - 1 vârf de linguriță

 

Mod de preparare

Peștele se taie în bucăți mici. Cherry se împarte în două. Mărarul se taie mărunt, lăsând câteva crenguțe pentru servire.

Castravetele se taie felii lungi, a căror lățime nu depășește 0,5 cm, după care se pune într-o strecurătoare, presărând sare, apoi îl lăsați să stea timp de un sfert de oră. Clătiți cu apă curgătoare și uscați feliile de castravete cu șervețele de hârtie.

 Mărarul tăiat mărunt și smântâna se amestecă pentru a obține dressingul. Apoi, se amestecă dressingul cu castraveții și se pune pe fundul vasului. Deasupra aranjăm peștele, roșiile cherry și caperele. Se presară cu piper și se decorează cu mărar.

 

Salată cu pește roșu conservat, năut și boia de ardei

 

Ingrediente:

Conserve de năut - 200 g

Ulei de măsline - o jumătate de lingură

Boia de ardei- 1 linguriță

Sare și piper, după gust

Conserve de somon sau alte tipuri de pește roșu - 150 g

Castravete - 1 buc

Pătrunjel uscat - jumătate de linguriță

Brânză - 150 g

Muștar Dijon - o lingură și jumătate

Suc de lămâie - 1 lingură

 

Mod de preparare

Se deschide o cutie de năut și se scurge lichidul. Se usucă ușor năutul și se amestecă cu uleiul de măsline și jumătate din boia de ardei. Se adaugă sare și piper, după gust. Apoi, așezați năutul pe o foaie de copt și timp de un sfert de oră se pune în cuptorul preâncălzit la 220 de grade. Năutul trebuie amestecat de câteva ori.

Tasați peștele cu o furculiță. Tăiați mărunt mărarul și castravetele. Se amestecă ingredientele pregătite cu muștar de Dijon, suc de lămâie, sare și piper. Se ia năutul din cuptor și se lasă să se răcească. Puneți năutul în amestecul obținut anterior și presărați cu boia ardei.

 

 

Salată cu pește roșu și legume coapte

 

Ingrediente:

Oua de găină - 4 buc

Cartofi - 4 medii

Sfecla - 4 buc

Morcovi - 4 buc

Peste roșu sărat - 350 g

Ceapa uscată- 1 buc

Ceapa verde - 2-3 tulpini

Maioneză - 250 ml

 

Mod de preparare

Ouăle se fierb timp de 10-12 minute. Legumele sunt spălate bine în apă și perforate în mai multe locuri cu o furculiță. Se preâncălzește cuptorul la 190 de grade. Cartofii și morcovii se pun pe o folie de aluminiu și sfecla învelita în folie de asemenea ia locul la copt. Legumele se coc de la 40 până la 60 de minute, în funcție de mărimea lor. Pentru a determina dacă sunt gata, încercați să le străpungeți cu o furculiță. Morcovii și cartofii se rotesc periodic. Legumele coapte se lasă să se răcească, apoi se curăță.

Ceapa verde și cea uscată se taie mărunt. Peștele se taie în bucăți de dimensiuni medii.

 Pe fundul uni vas adânc se aranjează peștele. Ceapa este așezată deasupra, după care urmează maioneza. Apoi, folosind un răzuitor mediu, se răzuiesc cartofii, se întind pe întreaga suprafață și se ung cu maioneză. Repetați operațiunea cu morcovii și sfecla. Stratul superior este din ouă răzuite și ceapă verde.  Salata se da la frigider pentru câteva ore.

Poftă mare!