Cartofi cu varză și ciocănele de găină la cuptor

Stefania
imaginea utilizatorului Stefania
O mâncare demențial de gustoasă, aromată și cel mai important lipsită de grăsimi.

 

Avem nevoie de: 

 1kg ciocanele de pui; 1kg cartofi noi; o varza medie; 3 rosii; 300 g smantana; 100 g unt;1/2 pahar de suc de rosii; 2 catei de usturoi; verdeata; mirodenii ( eu ador cuisoarele, mi se pare cel mai potrivit condiment pentru varza).

Mod de preparare:

Spalam ciocanele de pui, le condimentam cu sare, piper, paprica, adjica si mustar. Lasam carnita cam o ora sa prinda gustul mirodeniilor. 

 

 

Intre timp pregatim cartofii, ii spalam bine ( nu-i decojim ), ii taiem in patru si ii aranjam in oala.

Condimentam cu sare, piper negru macinat si ii stropim cu smantana. 

 

 

Adaugam varza tocata si carnita, amestecam.

Deasupra aranjam cateva felii de unt, rondele de rosii, fire de marar si patrunjel, cuisoare si usturoi ( taiati in patru capatina de usturoi, sa-i oferim posibilitate aromei sa se plimbe prin oala ). 

 

 

Turnam suc de rosii si 

 

 

oferim oala cuptorului pentru o ora, la temperatura de 180-200 grade C. 

 

 

Pofta mare sa aveti!