Tacos cu piept de pui, guacamole si Pico de Gallo
Ingrediente
Pentru carnea de pui
1 piept de pui fara piele, dezosat
sucul si coaja de la 1 lamaie
2 lingurite de oregano uscat
1 lingurita de cimbru uscat
1 lingurita boia de ardei afumat
½ lingurita de sare
piper negru, dupa gust
3 linguri ulei de masline
Pentru Pico de Gallo
Aceasta denumire vine de la dimensiunile mici la care sunt taiate legumele. Acest preparat se mai numeste si salsa mexicana, deoarece are cele trei culori ale steagului mexican: rosu, alb si verde.
2 rosii coapte, tocate
1 ceapa, tocata marunt
coriandru proaspat, tocat marunt
1 lingura de suc de otet de vin alb / lamaie
sare si piper, dupa gust
Pentru guacamole
2 fructe de avocado copt
sucul de la ½ - 1 lamaie, dupa gust
sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
Pentru a servi
smantana
tortilla, prajita usurel in tigaie
felii de lime
Mod de preparare
1. Pieptul de pui se feliaza fasii subtiri, se adauga condimentele necesare si se amesteca bine. Se lasa sa se marineze timp de 10-15 minute.
2. Intre timp, se pregateste Pico de Gallo: toate ingredientele se toaca foarte marunt si se amesteca.
3. Pentru Guacamole: Avocado se curata de coaja, se pune intr-un bol, si se amesteca cu un mixer de mana, pana capata o comozitie neteda si cremoasa. Se condimenteaza cu suc de lamaie, sare si piper, si se da deoparte.
4. Intr-o tigaie incinsa se prajesc feliile de pui, pana se rumenesc. Cand pieptul de pui este gata se adauga in tigaie ingredientele pentru Pico de Gallo, se amesteca si se scot de pe foc.
5. In fiecare felie de tortilla prajita se aranjeaza sosul guacamole, pieptul de pui cu Pico de Gallo si smantana.
Optional, se pot adauga felii de lime.
Savurati cu placere!