Supa de pui cu perisoare
Ingrediente
2 gulii
1l supa de pui
1 ceapa
2 linguri cu unt
2 fire de telina
nucsoara
sare si piper alb
Pentru perisoare:
200 g carne tocata de vitel
1 ou
½ legatura de patrunjel
½ lingurita de coaja de lamaie
pesmet
sare si piper alb
Mod de preparare
Intr-un castron, amesteca bine carnea cu oul, patrunjel, sare, piper si coaja de lamaie. Leaga compozitia cu putin pesmet. Din compozitia astfel obtinuta modeleaza perisoarele si fierbe-le in apa cu un praf de sare.
Intre timp, caleste ceapa in untul topit. Adauga guliile curatate si taiate in cubulete. Presara un praf de sare, piper si nucsoara. Lasa-le sa se inabuse putin, dupa care stinge cu supa de pui.
Adauga perisoarele si lasa sa dea in cateva clocote. La final, aromatizeaza cu frunzele de telina tocate.
Pofta buna!