Somon la cuptor, cu legume si sos de vin
Ingrediente
250g file de somon
200g cartofi, taiati in sferturi
1 fenel, taiat bucati mari
1 lamaie feliata
10 rosii cherry, taiate in jumatati
100g masline negre, fara samburi, taiate in jumatati
1 ou, batut spuma
ulei de masline
sare si piper
1 pahar de vin alb
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Pune cartofii la fiert in apa cu sare. Lasa-i sa clocoteasca timp de 6 minute.
Intre timp, intr-un catron adauga pestele, rosiile, fenelul, lamaia si maslinele. Stropeste-le cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. La final adauga cartofii fierti si amesteca bine.
Din folie de staniol formeaza o punga. Unge trei dintre capete cu ou batut, apoi sigileaza-le bine, astfe incat zeama sa nu se poata scurge.
Adauga in punga formata pestele si legumele si toarna vinul peste ele. Sigileaza si celalat capat al pungii. Asaza punga intr-o tava si coace pestele timp de 18-20 de minute.
Cand este gata, desfa punga cu grija, laand aburul sa iasa afara, pentru a nu te arde. Adauga apoi continutul pe un platou.
Pofta buna!