Somon la cuptor, cu legume si sos de vin

Prepara o cina rapida, pe care o poti savura pe indelete alaturi de familie sau partenerul de cuplu. Nu iti va lua mai mult de 30 de minute!

 

Ingrediente

250g file de somon

200g cartofi, taiati in sferturi

1 fenel, taiat bucati mari

1 lamaie feliata

10 rosii cherry, taiate in jumatati

100g masline negre, fara samburi, taiate in jumatati

1 ou, batut spuma

ulei de masline

sare si piper

1 pahar de vin alb

 

Cum se prepara  

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

 

Pune cartofii la fiert in apa cu sare. Lasa-i sa clocoteasca timp de 6 minute.

 

Intre timp, intr-un catron adauga pestele, rosiile, fenelul, lamaia si maslinele. Stropeste-le cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. La final  adauga cartofii fierti si amesteca bine.

 

Din folie de staniol formeaza o punga. Unge trei dintre capete cu ou batut, apoi sigileaza-le bine, astfe incat zeama sa nu se poata scurge.

 

Adauga in  punga formata pestele si legumele si toarna vinul peste ele. Sigileaza si celalat capat al pungii. Asaza punga intr-o tava si coace pestele timp de 18-20 de minute.

 

Cand este gata, desfa punga cu grija, laand aburul sa iasa afara, pentru a nu te arde. Adauga apoi continutul pe un platou.

 

Pofta buna!