Pasca cu branza si stafide
Ingrediente pentru pasca cu branza si stafide
Aluat
500 g faina
150 g zahar
250 ml
30 g drojdie
3 oua
5 g sare marunta (o jumatate de lingurita)
100 ml ulei
esente diferite (rom, vanilie, lamaie)
2 pliculete de zahar vanilat
50 g razatura coaja de lamaie si portocala
Umplutura
500 g branza dulce de vaci
150 g stafide
200 g zahar
5 oua (trei galbenusuri si doua intregi)
75-100 g faina
esente diferite (rom, vanilie, lamaie)
Cum se prepara
Se framanta aluatul din urmatoarele ingrediente: zaharul, ouale, laptele, esentele, drojdia dizolvata cu lapte si putin zahar. Apoi se adauga faina si se framanta bine. Dupa aceea se toarna treptat si uleiul, pana se dezlipeste de pe mana.
Coca obtinuta se lasa 10 minute la crescut in vasul in care a fost framantata.
Coca se imparte in 3 bucati egale. Fiecare bucata (pasca) se adauga in forme rotunde confectionate din foite de staniol.
Pe fundul fiecarei forme se aseaza cate un strat de coca de cca. 200 g si gros de un centimetru. Marginea formei se tapeteaza cu o impletitura din doua fasii de coca. In mijloc se aseaza umplutura. Peste umplutura se pune un fel de gratar din fasii de coca. Se lasa din nou la crescut pana ce compozitia depaseste putin forma. Se introduce la cuptor si se lasa la foc potrivit (165-170 grade Celsius).
Pasca se tine la cuptor aproximativ 45 de minute. Se scoate de la cuptor si se unge cu miere sau sirop (apa+zahar). Se lasa sa se raceasca 30 de minute.
Cum se serveste pasca cu branza si stafide
Se serveste calda sau rece, dupa preferinta fiecaruia.
Pofta buna!