Friptură de vinete cu rosii cherry, mozzarella și busuioc
Ingrediente
2 vinete mari
2 linguri ulei de măsline
sare cușer
piper negru proaspăt măcinat
1 c. roșii cherry,
1 c. mini bile de mozzarella, sferturi
1/4 c. busuioc, rupt în bucăți
glazură balsamică, pentru stropire
fulgi de ardei roșu zdrobiți (opțional)
Mod de preparare
Grătarul/tigaia grill se preîncălzesc la foc mediu-mare.
Vinetele se taie fâșii lungi, se ung cu ulei și se condimentează cu sare și piper pe ambele părți.
Feliile se gătesc pe grătar până se înmoaie, aproximativ 2 până la 3 minute pe fiecare parte.
Când feliile sunt gata, se aranjează pe un platou de servire, iar deasupra se pun roșiile, bilutele de mozzarella și frunzele de busuioc.
Se stropesc cu glazură balsamică și se presară un vârf de fulgi de ardei roșu, dacă doriți.
Poftă mare!