Ciorbă de pui cu orez sălbatic

Ciorba de pui cu orez sălbatic este un preparat delicios, care aduce importante beneficii sistemului imunitar!

 

Ingrediente 

650 ml supă de pui;

1 piept de pui dezosat;

210 g orez sălbatic;

180 g morcovi, feliați;

1 linguriță rozmarin;

1 linguriță oregano, uscat;

120 g țelină, tocată mărunt;

1 linguriță cimbru, uscat;

130 ml vin alb;

240 ml apă;

2 linguri unt;

2 linguri amidon de porumb;

sare;

240 ml lapte

130 g smântână

 

Cum se prepară 

 

Fierbe puiul și supa de pui împreună cu celelalte legume, orezul și apa timp de câteva ore, la foc mic. Când supa este gata, înțeapă pieptul de pui cu o furculiță.

 

Într-o tigaie, topește untul și adaugă amidonul de porumb. Apoi toarnă laptele împreună cu smântâna și dă la fiert, amestecănd din când în când.

 

Adugă acest lichid în supa de pui și amestecă bine.

 

Sărează după gust.

 

Cum se servește

Servește supa de pui cu orez sălbatic garnisită cu smântână.

 

Poftă bună!