Ciorbă de pui cu orez sălbatic
Ingrediente
650 ml supă de pui;
1 piept de pui dezosat;
210 g orez sălbatic;
180 g morcovi, feliați;
1 linguriță rozmarin;
1 linguriță oregano, uscat;
120 g țelină, tocată mărunt;
1 linguriță cimbru, uscat;
130 ml vin alb;
240 ml apă;
2 linguri unt;
2 linguri amidon de porumb;
sare;
240 ml lapte
130 g smântână
Cum se prepară
Fierbe puiul și supa de pui împreună cu celelalte legume, orezul și apa timp de câteva ore, la foc mic. Când supa este gata, înțeapă pieptul de pui cu o furculiță.
Într-o tigaie, topește untul și adaugă amidonul de porumb. Apoi toarnă laptele împreună cu smântâna și dă la fiert, amestecănd din când în când.
Adugă acest lichid în supa de pui și amestecă bine.
Sărează după gust.
Cum se servește
Servește supa de pui cu orez sălbatic garnisită cu smântână.
Poftă bună!