Cartofi cu ciuperci in ulcica
Ingrediente
350 g ciuperci proaspete
600 g cartofi
150 g ceapa
150 g de cascaval
smantana (10-20%) sau maioneza de casa
ulei
sare si piper
Mod de preparare
Ciupercile se spala si se prajesc intr-o tigaie cu ulei.
Cartofii se fierb intr-o cratita cu apa, pana sunt fragezi.
Ceapa se taie lamele si se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei.
Cartofii fierti se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie rondele.
Cascavalul se da pe razatoare medie.
In ulcica se aranjeaza un strat de cartofi, se asezoneaza cu sare, piper si se unge cu smantana.
Deasupra se intinde un strat de ciuperci, se adauga putina sare, piper si un strat de smantana.
Apoi un strat de ceapa,cartofi si cascaval razuit.
Ulcica se da la cuptor pentru 30-35 de minute, la temperatura de 180 de grade C.
Pofta buna!