Tort "Cusma lui Guguta"

Un tort delicios pentru cei dragi.

Ingrediente

Pentru aluat:

250 g smantana (25%-30%)

150 g unt rece

150 g zahar 

2 lingurite praf de copt

400-450 g de faina 

300-400 g visine fara samburi

 

Pentru crema:

500 g smantana (25%-30%)

150 g zahar

 

100 g de ciocolata 

 

Mod de preparare

Cum se prepara aluatul:

Intr-un bol se bate bine untul si zaharul, apoi se toarna smantana, se amesteca.

Se adauga treptat faina si praful de copt, si se framanta aluatul. Bila de aluat se pune la frigider, 20-30 de minute sa se odihneasca.

Apoi, aluatul se imparte in 10 parti egale, din care se formeaza bilute mai mici.

Din fiecare biluta se intinde o foaie de aluat (25 × 7 cm ), pe care se aranjeaza un sir de visine( daca nu sunt suficient de dulci, se presara cu zahar ). 

Marginile se lipesc, asa ca sa se formeze un rulou-tub.

O tava se tapeteaza cu hartie de copt.

Tubuletele de aluat se pun pe tava si se coc in cuptor timp de 20-25 de minute, la temperatura de 180 grade C.

Intre timp, se prepara crema.

Cum se prepara crema:

Smantana se bate bine cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa si groasa.

Pe un platou de servit se aranjeaza tubuletele in forma de piramida, fiecare strat se unge din abundenta cu crema. Tortul se lasa la rece pentru 4-5 ore sau peste noapte.

Inainte de servire, se taie partea din fata si spate.

Tortul se presara cu multa ciocolata rasa.

Savurati cu placere!