Tiramisu
Ingrediente
4 oua
100 g zahar
500g mascarpone
250 g de piscoturi (aproximativ 34 de piese)
350 ml de cafea
pudra de cacao
2-3 linguri vin sau rom, lichior, brandy, coniac, dupa preferinte
Mod de preparare
Albusurile se separa de galbenusuri.
Galbenusurile se bat cu zahar, se adauga mascarpone si se amesteca cu o lingura sau cu o spatula.
Albusurile se bat pana se obtine o spuma, apoi se adauga in bolul cu galbenusuri si se amesteca usor si cu multa grija.
Cafeaua se prepara asa cum va place.
Piscoturile se inmoaie in cei 350 ml de cafea racita, in care s-a adaugat si vinul, romul sau alta bautura ( piscoturile se inmoaie repede si pe o singura parte ).
Piscoturile se aranjeaza intr-un vas pentru desert, astfel incat sa formeze un strat compact, peste care se intinde jumatate din crema. Deasupra se pune cel de-al doilea strat de piscoturi si crema ramasa.
Se lasa 5-6 ore la frigider, iar inainte de a fi servit se presara cu cacao si se decoreaza cu o frunzulita proaspata de menta.
Savurati cu placere!