Rețetă de Bezele

Cu două ingrediente se poate face cel mai dulce și mai crocant desert. Le poți adăuga toppinguri, le poți transforma în prăjituri sau le mănânci simple lângă o limonadă.

 

Ingrediente

3 albușuri

150g zahăr fin

¼ linguriță oțet de vin alb

1 linguriță extract de vanilie

 

Mod de preparare

Încinge cuptorul la 100C.

Albușurile se bat la viteză medie. Se adaugă oțetul și se continuă mixarea adaugând treptat (linguriță cu linguriță) zahărul. Apoi extractul de vanilie. Bezeaua este gata de pus la copt când are un aspect lucios și e la fel bățoasă ca frișca.

 

Cu o lingură sau cu posul de patiserie formeză bezele în tavă, pe o hârtie de copt. Pune-le la cuptor timp de 1 ½ - 1 ¾ ore. Sunt gata când devin crocante la exterior, iar în interior miezul lor e înca ușor gumat.

 

Nu scoate tava din cuptor. Doar opreste temperatura/focul și lasă ușa întredeschisă.

 

Lasă bezelele să se răcească în cuptor câteva ore sau peste noapte.

 

 

Poftă bună!