Desertul perfect pentru serile de toamnă: Mere coapte cu cremă de vanilie
Ingrediente
4 mere, 1 lingurita suc de lamaie, 65 g de afine, 25 g zahar, 2 lingurite de zahar pudra, 50g faina, 25g unt taiat cubulete mici, 1/4 lingurita amidon de porumb
Pentru crema de vanilie
200ml smantana pentru frisca
2 galbenusuri
1 lingurita amidon
1 lingura zahar
1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
Cuptorul se incinge la 180 grade C.
Merele se spala, se sterg si se scobesc in interior atat cat sa incapa o lingura de umplutura. Baza trebuie sa ramana intacta.
Interiorul se unge cu suc de lamaie.
Intr-un bol mic se amesteca afinele, 2 linguri de zahar pudra si amidonul. Merele se umplu cu acest amestec.
Cum se pregateste toppingul:
Untul, faina si zaharul se amesteca pana capata un aspect grunjos, amestecul obtinut se adauga peste merele umplute.
Merele se dau la cuptor si se coc timp de 25-30 minute.
Intre timp, se pregateste crema de vanilie:
Smantana se incalzeste la foc, fara sa dea in clocot.
Intr-un bol se amesteca galbenusurile, amidonul, zaharul si vanilia. Aceste amestec se toarna peste smantana fierbinte, se amesteca pana cand incepe sa se ingroase si capata o consistenta cremoasa.
Merele se servesc calde cu crema de vanilie.
Savurati cu placere!