Cum să prepari un smoothie perfect. Trucurile de care trebuie să ții cont
Ordinea de adaugare a ingredientelor
1. Adaugă ingredientele lichide la început. În timpul rotației blenderului aceste lichide ajută ingredientele solide să nu se blocheze între lamele blenderului.
2. După lichide urmează verdețurile (spanac, kale, etc). Astfel acestea vor fi foarte bine tocate și nu riști să plutească la suprafață din cauza că sunt foarte ușoare.
3. La final adaugă ingredientele solide (fructe și legume), iaurturile și fructele congelate. Lichidul va transforma aceste ingredinete într-un piure perfect.
Viteza de amestecare
Și viteza este importantă. Specialiștii recomandă să începi mixarea la viteză mică și să o crești treptat pe măsură ce ingredientele se transformă într-un smoothie. Lasă smoothie-ul să se mixeze la viteza maximă până în momentul în care obții o compoziție omogenă.
Lasă-l să se "odihnească" și mixează din nou
Pe pereții vasului se lipesc adesea bucăți mari de ingrediente ce nu au fost măcinate corect. Lasă smoothie-ul să se "odihnească" timp de un minut, două. În acest interval ingredientele mari, solide, se vor lăsa la baza blenderului. Dacă nu ai rabdare poți folosi o spatulă de silicon pentru a amesteca compoziția. După aceea, indiferent de metoda abordată, mixează din nou la viteză maximă pentru a obține un smoothie perfect.