Cum sa prepari cel mai bun suc de rosii pentru iarna

In aceasta perioada rosiile sunt bine coapte si foarte gustoase, rezultand un suc delicios. Iata cum te poti bucura de savoarea acestora tot timpul anului.

Ingrediente 

10 kg rosii bine coapte

1-2 ardei grasi

frunze de la o telina

busuioc (optional)

sare si piper

 

Cum se prepara sucul de rosii

Spala rosiile bine, indeparteaza cotorul si taie-le cubulete.

Da rosiile prin masina speciala pentru suc de rosii. Asauga sucul obtinut intr-o oala incapatoare.

Spala ardeii si taie-i in jumatate. Indeparteaza cotorul si semintele si adauga-i peste sucul de rosii. Spala si frunzele de telina si crengutele de busuioc si aduga-le si pe acestea peste suc. Lasa totul sa fiarba la foc mediu timp de 60 de minute. Cand este aproape gata asezoneaza dupa gust cu sare si piper proaspat macinat.

Scoate frunzele de telina, ardeiul si busuiocul din suc si toarna-l imediat ce l-ai luat de pe foc in sticle curate. Capseaza sticlele si asaza-le pe un pat de paturi. Inveleste-le bine cu un strat gros de paturi si lasa-le sa stea asa minim 24 de ore sau pana cand ajung la temperatura camerei.

Depoziteaza apoi sucul obtinut in camara.