Cum îți dai seama că mierea este contrafăcută

Mierea de albine este unul dintre cele mai sănătoase și complexe alimente. Atenție! Pe cat de benefică este mierea naturala, pe atât de periculoasă este cea contrafăcută! Iată cum o poți depista!

 

Mierea este cel mai cunoscut tonifiant. In aceasta perioada, cand afectiunile de sezon sunt din ce in ce mai numeroase, mierea este si cel mai folosit remediu, fiind un puternic antiinfectios natural, care actioneaza asupra principalelor sisteme si aparate din organism, de la tubul digestiv si caile respiratorii pana la nivelul pielii si al mucoaselor.

 

Mierea naturala contine vitamine din complexul B, vitaminele C, A, D si K, dar si minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, la care se adauga cantitati extrem de mici de seleniu, crom si iod).

 

Si tu poti profita de aceste proprietati, dar doar daca alegi mierea naturala! Iata cum o poti deosebi de cea contrafacuta!

 

Pune o picatura de miere intre degete si intinde-o bine. Daca este naturala, va fi absorbita de piele. Daca nu este absorbita, inseamna ca are zahar si indulcitori artificiali, deci ca este contrafacuta, potrivit beextrahealthynow.com.

 

O alta metoda presupune sa pui cateva picaturi de miere pe o hartie sau un servetel. Mierea naturala nu va trece prin hartie, deoarece nu contine apa.

 

Daca stai la curte, cauta un musuroi de furnici si pune un pic de miere in apropierea lui. Furnicile nu se ating de mierea naturala.

 

Umple un pahar cu apa si adauga o lingura de miere. Mierea naturala se va coagula si va cadea la fundul recipientului, in timp ce mierea nenaturala (avand o densitate mai mica) va incepe sa se topeasca.