Rulouri de prosciutto cu brânză de capră
Ingrediente
16 felii prosciutto crudo uscat (sau șuncă de Praga)
250 g brânza de capră în saramură
50 g susan
75 g unt
cimbru
2-3 fire ceapă verde
sos picant de roșii
sare
piper roșu boabe
Mod de preparare
Se lasă untul să se încălzească la temperatura camerei. Susanul se pune în tavă, se stropește cu sare și câteva picături de apă și se bagă în cuptor, la prăjit.
Brânza de capră se scoate din saramură, se lasă să se scurgă în sită și se taie cubulețe. Se pune într-un bol, se adaugă untul moale, se presară sare, dacă mai este nevoie, și se pasează cu blenderul.
Se obține o pastă untoasă și fină și se amestecă cu ceapa verde tăiată mărunt, susanul prăjit și cimbrul verde.
Se umplu feliile de șuncă cu compoziția de brânză, se rulează și se lasă câteva minute la rece. Rulourile se servesc ornate cu ceapa verde, boabe de piper roșu și cu sos picant de roșii.
Poftă bună!