Brioșe aperitiv cu bacon, cartofi și cașcaval, gata în câteva minute

Brioșele pot înlocui cu succes un mic dejun sau pot fi servite ca aperitiv când ai musafiri. Se prepară în doar câteva minute și pot fi servite atât calde cât și reci.

 

Ingrediente 

150g făina

50g fulgi de cartofi

100g cașcaval ras

100 ml smântână

100 ml lapte

1 ou

1/2 linguriță zahar

3 linguri ulei

1/2 pachet drojdie uscată

sare

 

Pentru umplutură

100g bacon

1 linguriță muștar

1 lingură smântână

1/2 lingură unt

1 ceapă (sau 1 legătură ceapă verde)

piper negru măcinat

sare

 

Mod de preparare

Într-un bol încăpător adaugă făina, fulgii de cartofi și sarea, și amestecă bine. Încorporează apoi smântâna, jumătate din cantitatea de cașcaval ras, oul, uleiul și drojdia topită în laptele călduț, amestecat cu zahăr. Cu ajutorul unui mixer amestecă bine până obții o compoziție omogenă.

 

Într-o tigaie încăpătoare topește untul și adaugă ceapa. Călește-o până începe să se înmoaie, adaugă baconul tocat mărunt și muștarul, asezonează după gust cu sare și piper. Stinge focul și adaugă smântâna. Amestecă bine și lasă compoziția să se racească.

 

Adaugă hârtie specială în tava pentru brioșe sau unge formele cu unt. Umple fiecare formă pe jumătate cu aluat, apoi formează un crater în mijloc. Adaugă umplutura în fiecare crater. Acoperă apoi cu aluat. Ai grijă ca brioșele să nu fie mai înalte de 3/4 din formă deoarece vor da pe afară. Presară deasupra cașcavalul rămas.

 

Lasă brioșele la dospit timp de 20 de minute apoi coace-le la cuptorul preîncălzit la 180 Celsius, timp de 15-20 de minute sau până ce sunt coapte și rumenite frumos.

 

Cum se servesc brioșele aperitiv cu bacon, cartofi și cașcaval

Servește brioșele calde alături de o salată de sezon sau ca atare. Pot fi servite ca aperitive sau la micul dejun.