Brioșe aperitiv cu bacon, cartofi și cașcaval, gata în câteva minute
Ingrediente
150g făina
50g fulgi de cartofi
100g cașcaval ras
100 ml smântână
100 ml lapte
1 ou
1/2 linguriță zahar
3 linguri ulei
1/2 pachet drojdie uscată
sare
Pentru umplutură
100g bacon
1 linguriță muștar
1 lingură smântână
1/2 lingură unt
1 ceapă (sau 1 legătură ceapă verde)
piper negru măcinat
sare
Mod de preparare
Într-un bol încăpător adaugă făina, fulgii de cartofi și sarea, și amestecă bine. Încorporează apoi smântâna, jumătate din cantitatea de cașcaval ras, oul, uleiul și drojdia topită în laptele călduț, amestecat cu zahăr. Cu ajutorul unui mixer amestecă bine până obții o compoziție omogenă.
Într-o tigaie încăpătoare topește untul și adaugă ceapa. Călește-o până începe să se înmoaie, adaugă baconul tocat mărunt și muștarul, asezonează după gust cu sare și piper. Stinge focul și adaugă smântâna. Amestecă bine și lasă compoziția să se racească.
Adaugă hârtie specială în tava pentru brioșe sau unge formele cu unt. Umple fiecare formă pe jumătate cu aluat, apoi formează un crater în mijloc. Adaugă umplutura în fiecare crater. Acoperă apoi cu aluat. Ai grijă ca brioșele să nu fie mai înalte de 3/4 din formă deoarece vor da pe afară. Presară deasupra cașcavalul rămas.
Lasă brioșele la dospit timp de 20 de minute apoi coace-le la cuptorul preîncălzit la 180 Celsius, timp de 15-20 de minute sau până ce sunt coapte și rumenite frumos.
Cum se servesc brioșele aperitiv cu bacon, cartofi și cașcaval
Servește brioșele calde alături de o salată de sezon sau ca atare. Pot fi servite ca aperitive sau la micul dejun.