Avocado este fructul-minune. Ce-l face ideal pentru organismul uman

Persoanele carora le place sa consume avocado in mod frecvent sunt mai sanatoase si mai slabe decat acelea care nu mananca decat foarte rar sau deloc acest fruct, potrivit unui studiu recent citat de Huffington Post.

 

De asemenea, nivelul colesterolului in cazul consumatorilor de avocado este mai redus, iar riscul de boli cardiace, atacuri cerebrale si diabet sunt mult diminuate, se mai arata in studiul american publicat in Nutrition Journal in urma unei ample analize desfasurate la nivel national.

 

Specialistii au analizat datele obtinute de la peste 17.500 de persoane care au participat la studiul National Health and Nutrition Examination. Atentia cercetatorilor s-a concentrat asupra a 347 de adulti, dintre care jumatate erau femei, care au declarat ca obisnuiesc sa includa avocado in dieta zilnica. Consumul mediu de avocado in cazul lor era de o jumatate de avocado de marime medie in fiecare zi.

 

Astfel, in cazul consumatorilor de avocado, s-a descoperit ca nivelul nutrientilor din organism se afla la un nivel optim, care indica o buna stare de sanatate. 

 

Potrivit studiului citat, consumatorii de avocado au in general o dieta mai echilibrata si mai sanatoasa, bogata in vitamine si minerale esentiale. Aportul de fibre in cazul lor era cu 36% mai mare decat la cei care nu mananca avocado. De asemenea, fructul asigura 23% din necesarul de vitamina E, cu 13% mai mult magneziu, cu 16% mai mult potasiu si cu 48% mai multa vitamina K.

 

Astfel, persoanele care obisnuiesc sa consume avocado au un nivel mai crescut de grasimi "bune" in sange in comparatie cu cei care nu includ fructul in dieta, chiar daca aportul de calorii in cazul ambelor grupuri este acelasi.

 

Mai mult decat atat, avocado este foarte bun in curele de slabire - s-a constatat ca indicele masei corporale si circumferinta taliei in cazul celor care mananca avocado sunt mai mici. 

 

Totodata, consumul de avocada este asociat cu un nivel crescut de colesterol "bun", cu o densitate ridicata de lipoproteine, care protejeaza impotriva bolilor cardiace, astfel ca aceia care mananca acest fruct sunt cu 50% mai feriti de atac cerebral si diabet de Tip 2.