Salata de toamna cu prune caramelizate si branza de capra

Iti propunem o salata rafinata cu prune coapte si branza de capra - usor de preparat si foarte gustoasa.

 

Ingrediente

4 prune coapte
1 lingurita de ulei de masline + 2 linguri (separat)
1 lingura zeama de lamaie
1/2 lingurita sare
3 cani de frunze de salata verde
60 g branza sfaramitata de capra

 

Mod de preparare

 

Prunele se taie pe jumatate si se indeparteaza samburele.

 

Se stropesc cu o lingurita de ulei si se coc in cuptor, pana devin usor caramelizate.

 

Prunele se scot din tigaie, zeama lasata se amesteca cu sucul de lamaie, restul de ulei de masline si sare. Se amesteca pana se combina.

 

Pe o farfurie de servit se aranjeaza slata verde, prunele caramelizate si branza de capra.

 

Deasupra se toarna dressingul obtinut si se amesteca usor.

 

Salata se serveste imediat.

 

Savurati cu placere!