Salata de rucola cu dovleac copt si nuci caramelizate

O salata potrivita pentru zilele frumoase de toamna, gustoasa si hranitoare facuta din ingrediente de sezon.

 

Ingrediente

2 lingurite miere, piper negru proaspat macinat, 2 linguri otet de vin rosu, nuci pecan, 2 linguri zahar brun, 2 linguri unt, sare de mare, 5 linguri ulei de masline, 350g dovleac taiat cubulete, rucola, afine uscate


 

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-un bol, combina cubuletele de dovleac butternut, o lingura de ulei de masline si sare, amestecand bine.

 

Transfera dovleacul pe o foaie de copt si lasa-l sa se coaca aproximativ 20-25 minute, pana se inmoaie. Scoate-l de la cuptor si lasa-l sa se raceasca.

 

Intre timp, topeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Cand e gata, adauga zaharul brun, iar apoi nucile pecan. Soteaza-le, amestecand frecvent, timp de 7-10 minute. Scoate de pe foc si lasa-le sa se raceasca.

 

Amesteca otetul, mierea, celelalte 4 linguri de ulei de masline, sare si piper. Apoi, asambleaza salata: combina rucola, dovleacul, nucile pecan si afinele uscate intr-un bol, adauga dressingul si amesteca bine.

 

Savurati cu placere!