Salată cu vânătă, roșii și mozzarella
Ingrediente
250 g de vinete
100 g mozzarella
150 g roșii cherry
150 g de salată verde
praz (sau 150 de grame de ceapă)
Pentru dressing:
3 linguri ulei de măsline
2 lingurițe de muștar
sare și piper
Mod de preparare
Prazul se taie rondele și se călește puțin într-o tigaie încinsă cu ulei, apoi se adaugă vânăta tăiată cubulețe. Ingredientele se călesc în tigaie timp de 10 minute.
Între timp, roșiile și mozzarella se taie în două jumătăți.
Preparam dressing-ul
Într-un bol mic se combină uleiul de măsline și muștarul, se asezonează cu sare și piper.
Frunzele de salată se spală, se usucă bine, se rup cu mâna și se pun într-un bol mai mare. Deasupra se adaugă și celelate ingrediente: prazul
+ vânăta, roșiile și mozzarella. Salata se stropește cu dressing-ul obținut, se amestecă cu grijă și se aranjează pe un platou de servit.
Savurați cu plăcere!