Salata cu prune

Arata bine si are un gust divin. Se potriveste perfect langa fripturi de porc, pui si chiar, si langa fructele de mare.

 

Ingrediente

6 rosii cherry (galbene) taiate in jumatati; 60g branza de capra faramitata; prune mari, decojite, taiate in sferturi; sare si piper; 1 lingurita mustar Dijon; 1 lingurita cimbru proaspat tocat; 1 lingurita chives tocate; 1 lingura otet de vin; 3 linguri ulei de masline; 4 bucati sfecla rosie sau galbena (mici); 2 ardei grasi galbeni


 

Mod de preparare

Coace ardeii, curata-i si taie-i in fasii subtiri. Coace sau fierbe sfecla si feliaza fasii subtiri.

 

Pregateste un dressing: 

Intr-un bol combina uleiul de masline cu otet, chives, cimbru, mustar, sare si piper.

 

Amesteca 3 linguri de dressing cu fasiile de sfecla si lasa-le asa 15 minute. 

 

Inainte sa servesti, pune intr-un castron sfecla, adauga fasiile de ardei, prunele, rosiile si presara deasupra branza faramitata.

 

Toarna restul de dressing si salata este gata!