Salata cu fasole boabe, ton si radicchio

O salata colorata, perfecta pentru cina din timpul saptamanii.

 

Ingrediente (4-6 portii):

Pentru vinegreta:

1 legatura mica patrunjel, tocat marunt

120ml ulei de masline

3 linguri suc proaspat de lamaie

½ lingura otet de vin

1 catel usturoi zdrobit

sare si piper

 

Pentru salata:

1 bucata radicchio (medie)

600g fasole boabe alba din conserva, scursa si clatita

2 tulpini de telina taiate fasii

1 conserva ton

sare si piper

frunze de patrunjel pentru decor

 

Mod de preparare

Amesteca toate ingredinentele pentru vinegreta intr-un robot de bucatarie pana cand se omogenizeaza si condimenteaza cu sare si piper.

 

Rupe frunzele de radicchio in bucati mari, pune-le intr-un bol cu fasolea boabe si telina si amesteca-le cu vinegreta. Mai adauga sare si piper daca e nevoie.

 

Adauga deasupra bucati de ton si decoreza cu frunze de patrunjel.

 

Pofta buna!