Salata cu avocado, pancetta si sos de nectarine

Ce zici de o salata usoara, cu o aroma deosebita. Combinatia intre verdeturi, avocado, pancetta si un dressing delicios de nactarine este un adevarat deliciu.

 

Ingrediente

2 maini de verdeata de vara
2 maini de rucola 
8 felii de pancetta, prajite 
2 nectarine, feliate 
5-6 smochine proaspete, taiate in patru
branza de capra 4 oz, maruntita 
1 avocado, feliat 
3 linguri de fistic tocat 
un varf de cutit de sare si piper

 

Sosul vinaigrette de nectarine
1 nectarina mare, curatata si tocata
1/4 ceasca otet balsamic 
2 lingurite de miere 
1 catel de usturoi, ras 
1/4 lingurita de sare 
1/4 lingurita piper 
1/3 ceasca ulei de masline

 

 

Mod de preparare

Intr-un bol mare se pune verdeata si se condimenteaza cu un pic de sare si piper. Se dauga feliile de pancetta, nectarinile feliate, smochinele taiate in patru, bucati de branza de capra, avocado feliat si fistic tocat. Se amesteca usor, se stropeste cu sos vinaigrette de nectarine si se aranjeaza pe o farfurie de servit.

 

 

 

Cum se face sosul vinaigrette de nectarine

Nectarina se toaca cubulete marunte si se adauga in blender, se amesteca pana se obtine o masa omogena. Intr-un alt castron se combina piureul de nectarina cu otetul, mierea, usturoiul ras, sarea si piperul. In timp ce se amesteca continuu, se adauga si uleiul de masline. Toate ingredientele se amesteca pana se obtine un sos omogen.

 

 

Sosul Vinaiegrette poate fi depozitat in frigider pana la o saptamana.

 

 

Savurati cu placere!