Vinete umplute cu mei

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Si inca o reteta delicioasa, adorata de familia mea!

 

Ingrediente

Cateva vinete mici

o cana de crupe de mei

o ceapa mare

2 rosii

 2 ardei

1/2 cana sos de soia

condimente

cascaval tare

marar

 

Mod de preparare

Crupele de mei se spala si se pun la inmuiat in apa, pentru cel putin o ora.

 

 

Vinetele se taie in jumatate de-a lungul, pastrand codita. Le crestam cu cutitul ca in poza, le stropim cu ulei de masline si sare. Coacem vinetele 15-20 min, la 250 grade.

 

 

Intre timp pregatim legumele:

 

Incingem 2 lunguri de ulei de masline intr-o tigaie mare si inabusim in ea legumele.

 

 

Condimentam cu sare, fulgi de ardei si busuioc uscat. Adaugam si sosul de soia.

 

 

Cand s-au racit un pic vinetele, scobim cu o lingurita miezul si il adaugam peste legumele din tigaie.

 

 

Punem la fiert meiul in 2 cani de apa si cu putina sare. Cand a absobit toata apa si a obtinut o textura moale il amestecam cu legumele inabusite, care le-am tinut la fic mic pana au scazut bine. Umplutura pentru vinete e gata.

 

E timpul sa pornim din nou cuptorul. Umplem vinetele le presuram cu cascaval ras (daca nu tineti post!) si le dau la cuptor pentru 10-12 minute.

 

 

Servim vinetele cu marar si mujdei sau smantana ( daca nu tineti post).

Pofta mare de la Marcela!