Supa delicioasa cu ciuperci, fasole si spanac

Avem nevoie de:
o cana fasole alba; 500 gr ciuperci; 1 ardei rosu (capia sau oricare va place); o legatura buna de spanac; 1-2 cepe; 3-4 catei de usturoi; 2-3 linguri de smantana; 1 lingura faina de grau; 1 lingura ulei de masline; sare si piper negru; un praf de paprica dulce si unul de turmeric.
Mod de preparare
Firebem intai fasolea, schimbam apa de doua ori, apoi adaugam sare si 2 frunze de dafin.
Intr-o tigaie cu ulei de masline incins calim ceapa si usturoiul. Apoi adaugam ciupercile curatate si taiate felioare.
Cand se rumenesc ciupercile, le condimentam cu sare si piper negru.
Adaugam o lingura de faina si o incorporam, amestecand energic.
Smantana o incalzim, adaugand un polonic din zeama de fasole. Si o turnam peste ciuperci.
Diluam cu zeama, pana obtinem un sos cremos.
Mai fierbem sosul 2-3 minute la foc mic, apoi condimentam cu paprica si turmeric. De obicei sosurile si supele de ciuperci au o culoare specifica vinetie, iar turmericul (zis si curcuma) este acel condiment care ii da o nuanta galbuie, foarte apetisanta.
Cand fasolea este gata, aruncam in oala ardeiul taiat cuburi.
Si imediat turnam sosul de ciuperci.
Fierbem supa 5 minute la foc mediu, fara sa dea in clocot foarte activ. Ca sa va dati seama ca e gata, gustam din ardei si ciuperci. Ele trebuie sa fie fierte "al dente", atunci supa va fi pefecta.
Inainte de a lua oala de pe foc, gustam de sare si adugam spanacul tocat mascat.
Serviti cu placere la pranz sau cina, cu paine si mujdei sau pasta chili!
Pofta mare!