Paste cu chiftele de vita si sos beshamel

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Astazi va propun o reteta hranitoare, colorata si foarte gustoasa.

 

Avem nevoie de:

500 g paste; 1 ceapa; 1-2 ardei; sare; piper; ulei de masline.

 

Pentru chiftele:

300 g tocatura de vita; un ou; pesmet; usturoi pisat; ceapa verde tocata; sare; piper sau alte condimente dupa gust.

 

Pentru beshamel:

50 g unt; 1 lingura cu varf faina alba de grau; 250-300 ml lapte; 3-4 catei de usturoi; sare; piper negru; nucsoara rasa.

 

Mod de preparare

Am preparat din timp chiftelele.

Amestecand toate ingredientele, am format bilute, pe care le-am copt pana s-au rumenit, asezate frumos pe o tava tapetata cu hartie de copt.

 

 

Apoi incingem o tigaie ( wok-ul e perfect pentru aceasta), o ungem cu ulei de masline si calim ceapa. Cand se aureste, adaugam ardeii taiati pai.

Lasam la foc iute vreo 5 minute, pana prind sa se inmoaie, apoi adaugam chiftelele.

Condimentam cu sare, completam cu putina apa fierbinte si lasam sa se inabuse sub capac 7-10 minute.

 

 

Intre timp, ne ocupam de sosul beshamel. Punem la topit untul, adaugam faina si amestecam continuu cu un tel.

 

 

Continuam sa agitam cu telul, cand se uniformizeaza sosul turnam treptat laptele fierbinte, amestecam energic cu ajutorul telului (lucrati cu ambele maini, cu o mana turnati laptele, iar cu cealalta manevrati telul).

 

 

Daca sosul e de o consistenta mai groasa se adauga inca un pic de lapte fierbinte. Pentru paste e mai potrivit un sos cat mai lichid care sa le "imbrace" uniform.

De asta data am ales sa-i dau o nota mai picanta clasicului beshamel, adaugand cativa catei de usturoi.

Condimentam cu sare, piper negru proaspat macinat si nucsoara rasa, si sosul beshamel e gata.

 

 

Urmatorul pas este sa punem pastele (fierte conform instructiunilor si stoarse de apa in care au fiert) peste chiftele si sa le uniformizam cu continutul tigaii.

Toate astea le facem pastrand focul mic. Apoi vine sosul beshamel.

Se amesteca totul bine si se inchide focul.

 

 

Pastele cu chiftele de vita in sos beshamel le puteti servi cu salate sau legume verzi.

 

 

Pofta mare!