Orez cu legume
Ingrediente:
1,5 cani orez, 3 cani apa, 1 lingura unt, sofran, 1 ardei, 1 ceapa, 1 morcov, mazare verde conservata, o legatura de marar, sare si piper.
Mod de preparare
Spalam orezul in cateva ape, apoi il lasam 10-15 minute in apa rece, il scurgem si il punem la fiert intr-o cratita cu 3 cani de apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam sofranul, 1 lingura de unt, sare si piper. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc incet 10-15 minute. Retragem de pe foc si lasam vasul acoperit inca vreo 20 de minute.
Intre timp, pregatim legumele:
Ceapa, ardeiul si morcovul le tocam marunt si le calim intr-o tigaie cu putin ulei incins. Cand legumele sunt gata adaugam mazarea verde si mai lasam pe foc inca 5 minute.
Combinam orezul cu amestecul de legume si mararul tocat.
Pofta buna!