Omleta frageda cu legume
Avem nevoie:
6-8 oua ( cate 2 pentru fiecare persoana); un dovlecel; 2 ardei; o ceapa ( sau doua mai mici); ulei de masline; cateva cubulete de cascaval; sare si condimente dupa gust.
Mod de preparare
Incepem prepararea de cu seara :)
Spalam si curatam legumele, le tocam felioare si le punem intr-o tigaie cu putin ulei, mai mult sa se inabuse, decat sa se prajeasca.
Condimentam dupa gust, eu am ales oregano si fulgi de paprica.
Dupa ce s-au inmuiat legumele, spargem ouale deasupra si amestecam.
Lasam ouale sa se inchege, dar nu foarte tare. Oprim focul si le lasam sa se raceasca.
Mutam scrobul cu legume intr-un vas cu capac si-l lasam peste noapte in frigider.
Dimineata, cand ne-am trezit, pornim cuptorul la functia grill la 250 grade C.
Intre timp, ungem cu ulei o tavita de unica folosinta,(din aluminiu) pentru copt.
Le umplem cu amestecul de oua si legume si presam usor cu o lingura. Lasam tavitele in cuptorul incins, timp de 15-18 minute.
Intre timp reusiti sa va faceti toaleta de dimineata :)
Cand s-au rumenit usor, rasturnam atent pe farfurie omleta si o servim cu cateva cubulete de cascaval, noi am sles "dor blue", si paine neagra.
Alta metoda, pe care o folosesc des, este utilizarea formelor pentru briose, pentru a coace niste mini-omlete,
pe care le puteti servi la micul dejun sau le luati la pachet, pentru o gustare la serviciu.
Mi-a luat doar 6 minute ( am cronometrat) ca sa servesc dimineata acest mic dejun baietilor mei, care adora ouale... sub orice forma!
Pofta buna si nu uitati ca prima masa este cea mai importanta!