Advertisement

Omleta frageda cu legume

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Astazi va divulg un secret: Cum fac un mic dejun superb, fara sa ma trezesc cu o ora mai devreme de dimineata!

 

Avem nevoie:

6-8 oua ( cate 2 pentru fiecare persoana); un dovlecel; 2 ardei; o ceapa ( sau doua mai mici); ulei de masline; cateva cubulete de cascaval; sare si condimente dupa gust.

 

Mod de preparare

Incepem prepararea de cu seara :)

Spalam si curatam legumele, le tocam felioare si le punem intr-o tigaie cu putin ulei, mai mult sa se inabuse, decat sa se prajeasca.

Condimentam dupa gust, eu am ales oregano si fulgi de paprica.

 

 

Dupa ce s-au inmuiat legumele, spargem ouale deasupra si amestecam.

 

 

Lasam ouale sa se inchege, dar nu foarte tare. Oprim focul si le lasam sa se raceasca.

 

 

Mutam scrobul cu legume intr-un vas cu capac si-l lasam peste noapte in frigider.

Dimineata, cand ne-am trezit, pornim cuptorul la functia grill la 250 grade C.

 Intre timp, ungem cu ulei o tavita de unica folosinta,(din aluminiu) pentru copt.

 

 

Le umplem cu amestecul de oua si legume si presam usor cu o lingura. Lasam tavitele in cuptorul incins, timp de 15-18 minute.

Intre timp reusiti sa va faceti toaleta de dimineata :)

 

 

Cand s-au rumenit usor, rasturnam atent pe farfurie omleta si o servim cu cateva cubulete de cascaval, noi am sles "dor blue", si paine neagra.

 

 

Alta metoda, pe care o folosesc des, este utilizarea formelor pentru briose, pentru a coace niste mini-omlete,

 

 

pe care le puteti servi la micul dejun sau le luati la pachet, pentru o gustare la serviciu.

 

 

Mi-a luat doar 6 minute ( am cronometrat) ca sa servesc dimineata acest mic dejun baietilor mei, care adora ouale... sub orice forma!

 

 

Pofta buna si nu uitati ca prima masa este cea mai importanta!