Crap cu cartofi la cuptor!

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Deseori bucatele noastre preferate nu sunt cele sofisticate, mai degraba alegem ceva uimitor de simplu, dar si uimitor de delicios. Alegem bucate care ne raman pentru totdeauna in amintire si ni se asociaza cu cinele in familie... Amintiri din copilarie:)

 

Avem nevoie de:

o frumusete de crap proaspat; 1 kg cartofi; sare; piper negru; rozmarin uscat; fulgi de ardei rosu; ulei.

 

Mod de preparare

Tot ce avem de facut e sa punem pestele la marinat cu cateva ore inajnte de cina sau cu o seara inainte. Pentru asta il ungem cu ulei, apoi il frecam bine cu un amestec de sare, piper negru proaspat macinat; rozmarin uscat si fulgi de ardei (sau boia de ardei dulce).

Cu o ora inainte de cina, asezam pestele in tava unsa cu ulei.

 

 

Apoi aranjam cartofii curatati si taiati in jumatate, imitand solzii de peste. Presaram peste cartofi amestecul de sare si condimente, pe care l-am folosit si la marinada pentru peste. Turnam o canuta de apa la fundul tavii, iar cartofii ii stropim usor cu ulei.

 

 

Tinem pestele si cartofii in cuptorul incins la 180 grade C, intre 40 minute si o ora, pana se rumenesc frumos cartofii.

 

 

Pofta buna de la Marcela!