Tarta cu legume

Tarta cu legume, pe langa a fi un preparat usor si sanatos, poate fi si o metoda delicioasa pentru a introduce legumele in meniul copiilor.

 

Ingrediente

1 pachet aluat de patiserie

200 g fasole sau mazare, linte

4 morcovi (de culori diferite)

2 dovlecei (galben si verde)

350 g ricotta (sau branza moale, branza de vaci)

2 oua

80 g parmezan ras (sau alta branza tare)

2 linguri ulei de masline

130g mozzarella, taiata cubulete

1 varf de cutit de praf de nucsoara

1lingurita oregano (sau busuioc)

 

Mod de preparare

Foaia de aluat se intinde in tava de copt, surplusul se taie cu ajutorul unui cutit.

Deasupra se pune o foaie de copt si boabe de fasole ( previn arderea aluatului si ajuta la coacerea lui uniforma ).

  Tava se da la cuptor pentru 15-20 de minute, la temperatura de 180 grade C.

Intre timp, intr-un castron se amesteca ricotta, oul, parmezanul, nucsoara, oregano si mozzarella, pana se omogenizeaza.

Aluatul copt se scoate din cuptor, se indeparteaza boabele si foaia de copt, si se lasa sa se raceasca.

 Deasupra se intinde uniform amestecul de branza.

Morcovii si dovleceii se taie fasii subtiri. 

Se ruleaza si 

se fixeaza in umplutura de branza.

 

Legumele se ung cu ulei de masline.

Tarta se coace in cuptor timp de 45 de minute, la temperatura de 200 grade C.

Pofta mare!