Supa de cartofi si porumb - perfecta pentru pranz

Ce poate fi mai bun decat o supa calda la pranz? Aceasta este o reteta de supa ce se poate modifica cu usurinta dupa placul oricui. Asta e fumusetea supei de casa!

 

Ingrediente

2 linguri de ulei de masline

1 ceapa mare, tocata

1 lingura faina

4 cesti supa de legume

1 lingura cimbru uscat

4-5 cartofi, taiati cuburi

2 cesti de porumb, congelat sau proaspat

2 linguri patrunjel, tocat

1/2 ceasca de lapte

un strop de smantana (optional)

sare si piper, dupa gust

 

 

Mod de preparare

Intr-o oala, la foc mare spre mediu, se caleste ceapa in ulei, aproximativ 5 minute, pana cand se inmoaie. 

 Se adauga faina si cate putin se incoporeaza supa de legume, se amesteca continuu, pana se omogenizeaza. Se aduce la temperatura de fierbere.

 

 

Se reduce focul si se adauga cimbru si cubuletele de cartofi. 

 

 

Se fierb aproximativ 20 de minute, pana cand cartofii sunt fragezi.

Apoi, se adauga porumbul, patrunjelul, laptele si smantana. 

Se gateste inca 5-7 minute si se condimenteaza cu sare si piper. 

 

 

Se toarna in boluri si se garniseste cu patrunjel proaspat tocat.

 

 

Supa se serveste calda cu paine.

 

 

Savurati cu placere!