Supa cu spanac, broccoli si ghimbir

Transforma supele de vara in adevarate tratamente detoxifiante pentru organismul tau, folosind legume de sezon si amestecand ingenios ingrediente.

 

Ingrediente

1 lingura de ulei de masline

1 catei de usturoi

2 linguri de ceapa tocata

1 bucata de ghimbir, de 2.5 cm

4 cesti de florete de broccoli

250 g spanac proaspat

3 buc. de pastarnac, taiate bucati

2 tije de telina, taiate bucati

1 legatura patrunjel

1 lamaie

sare si piper

 

Mod de preparare

Pune uleiul de masline la incins intr-o oala pentru supa.

 

Adauga la calit usturoiul, ceapa si ghimbirul, apoi broccoliul, spanacul, pastarnacul, telina si patrunjelul. Lasa-le cateva minute, apoi acopera legumele cu apa. Lasa-le sa fiarba, acoperite, cam 15 minute sau pana cand legumele se inmoaie.

 

Pune apoi legumele in blender, mixeaza-le si, cu zeama ramasa, subtiaza piureul format, pana devine o supa crema.

 

Asezoneaza supa cu sare, piper si zeama de lamaie.

 

Pofta buna!