Supa crema de cartofi dulci

Supa de cartofi dulci este ideala pentru anotimpul rece si in special pentru toamna. Cremoasa, satioasa si aromata, supa va deveni preferata intregii familii.

 

Ingrediente

1 lingura ulei de masline 
1 ceapa mare, tocata marunt 
2 catei de usturoi, zdrobiti 
1kg cartofi dulci, decojiti, tocati 
jumatate lingurita de ardei iute uscat, fulgi 
1 litru de supa de pui 
1/3 cana smantana 

 

Mod de preparare

 

Intr-o cratita mare, la foc mediu-mare se incalzeste uleiul, se adauga ceapa si usturoiul. Se gateste timp de 3 minute, pana cand ceapa se inmoaie.

 

Se adauga cartofii dulci, fulgii de ardei si se gateste amestecand, timp de 1 minut.

 

Apoi, se adauga supa de pui, se asezoneaza cu piper si se acopera cu capac. Supa se aduce pana la fierbere si se reduce focul la mediu-scazut.  Se fierbe 15-20 de minute sau pana cartofii sunt fragezi.

 

Se retrage de pe foc si se lasa 5 minute sa se raceasca. Supa se amesteca cu un blender, pana se omonegizeaza.

 

Se pune inapoi pe foc, se adauga smantana si se gateste amestecand, timp de 2 minute.

 

Supa se serveste calda cu paine crocanta.

 

Savurati cu placere!