Supa crema de ardei copti

Aroma ademenitoare al ardeilor copti se poate regasi nu doar in salate, ci si intr-o supa, gustoasa si cremoasa, servita cu smantana sau fara.

 

Ingrediente

8-10 ardei rosii

6 - 8 rosii, tocate

2 linguri de ulei de masline

3 catei de usturoi
o jumatate de ceapa, tocata

fulgi de chili rosu, varf de cutit
pumn mic de frunze de busuioc
jumatate lingurita otet 

 

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 220 grade C. Ardeii stropiti cu ulei de masline se coc in cuptor,  timp de 20-30 de minute sau pana devin moi. Se curata de pielita, cotoare si seminte.

 

Intr-o cratita se incinge uleiul de masline ramas si se caleste ceapa, fulgii de chili cu putina sare. Ceapa se gateste pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul, ardeii si rosiile. Se gatesc 20 de minute, pana se combina aromele.

 

Toate ingredientele din cratita se toarna in bolul unui mixer, se adauga cea mai mare parte de frunze de busuioc, otetul si sarea, dupa gust. Se mixeaza pana se formeaza o supa crema.

 

Supa crema se toarna in boluri, se stropeste cu cateva picaturi de ulei de masline (uleiul poate fi inlocuit si cu o lingura de smantana), se presara piper negru proaspat macinat si se decoreaza cu frunze de busuioc.

 

Savurati cu placere!