Spanac cu cascaval la cuptor

Se face extrem de usor, asa ca il poti pune chiar si pe sotul cel nepriceput intr-ale bucataritului sa il faca, urmarind indicatiile de mai jos.

 

Ingrediente

1 kilogram de spanac

 50 g unt

 3 catei de usturoi

 50 g de faina

 500 ml lapte

 1 ceapa taiata mare

 150 g parmezan ras

 100 g cascaval ras

 sare, piper si nucsoara dupa gust

 

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul si pregateste o tava care nu lipeste.

 

Opareste 1-2 minute spanacul in apa clocotinda cu sare (dupa ce l-ai spalat in prealabil, desigur). Scoate-l si scurge-l bine de apa.

 

Intr-o cratita, la foc mic spre mediu, topeste untul. Adauga ceapa si, dupa ce aceasta s-a inmuiat usor, adauga si usturoiul tocat.

 

Adauga faina, amestecand continuu 1 minut. Adauga laptele, sare, piper si nucsoara, amestecand pana se combina ingredientele bine. Adu la fierbere si redu flacara, lasand asa 10 minute, amestecand frecvent.

 

Adauga spanacul (bine scurs) sosului si cascavalul. Amesteca. Gusta si mai adauga sare, piper sau nucsoara daca simti nevoia.

 

Toarna totul in tava, presara deasupra parmezan. Da la cuptor pentur 30 de minute.

 

Pofta buna!