Somon cu portocale
Ingrediente
650g somon, portionat in 6 bucati
2 zucchini mici feliati
2 portocale rosii, curatate si feliate
2 morcovi taiati fasii
480g spanac
1 lamaie feliata
1 ceapa rosie feliata
crengute de cimbru
ulei de masline
sare si piper
Metoda de preparare
Se incinge cuptorul la 200C.
Somonul se portioneaza, iar legumele si fructele se feliaza.
Hartia de copt se taie bucati lungi de 50 de cm pentru fiecare bucata de somon. Pe fiecare bucata de hartie se aranjeaza un strat de frunze de spanac,
felii de zucchini, fasii de morcovi si felii de portocala.
Peste ele se pune o bucata de somon.
Se presara putin ulei de masline, sare si piper, apoi se adauga felii de lamaie si o crenguta de cimbru.
Se impacheteaza hartia in jurul pestelui dupa tehnica en papillote.
Toate pachetelele se pun pe o tava si se coc timp de 20 de minute in cuptorul incins.
Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute.
Savurati cu placere!