Rulada de porc cu crusta delicioasa

Rulada de porc cu crusta se prepara destul de simplu si este ideala atat pentru o cina in familie, cat si atunci cand organizezi o petrecere la care inviti cei mai buni prieteni.

 

Ingrediente

un muschi de porc

3-4 felii bacon

2 lingurite de boia

3 frunze de dafin

500 ml vin rosu

usturoi

sare si piper

pesmet

unt

ulei de masline



Mod de preparare

Pentru a obtine o rulada cu un aspect placut este important ca muschiul de porc sa se taie pe lungime, in asa fel incat, dupa ce va fi impachetat, sa arate ca la inceput. Dupa ce muschiul a fost taiat, se adauga feliile de bacon, cu usturoi si pesmet si se stropeste cu putin unt topit.

 

Umplutura pentru rulada poate fi extrem de variata.

 

Se ruleaza si se prinde cu ata alimentara. Pentru a indeparta excesul de grasime, carnea de porc se da prin sare si se pune la frigider, descoperita, peste noapte. Astfel, este indepartat excesul de grasime si carnea se va prepara mai usor si va deveni mai crocanta.

 

A doua zi, dupa ce se scoate de la frigider, se indeparteaza excesul de sare, se prajeste putin muschiul intr-o tigaie, pana se rumeneste, fara a fi intepat cu furculita.

 

Separat, se amesteca cele doua lingurite de boia cu piper, sare si ulei de masline pana cand se obtine o pasta.

 

Dupa ce muschiul s-a rumenit usor, se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se adauga sosul si se pun 500 ml de vin rosu si 3 frunze de dafin. Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste bine.

 

Dupa preparare, rulada se poate servi atat ca aperitiv, cat si alaturi de garnitura preferata.

 

Rulada se va taia foarte bine daca este rece. Nu trebuie uitata ata alimentara cu care a fost legat muschiul. Aceasta va trebui indepartata cu grija.

 

Se poate servi cu garnitura de ciuperci, cu piure de cartofi sau cartofi nature. Pentru a reincalzi rulada, se pune la cuptor pret de cateva minute.