Rulada de curcan

Rulada este un preparat delicios, care se pregateste rapid si care iti umple bucataria cu miresme pariziene. Musafirii tai vor fi nerabdatori sa guste din preparatul tau, care pe langa mirosul savuros, are si un aspect extrem de imbietor.

 

Ingrediente 

1 kg piept de curcan

sare de mare

ulei de masline

 

Pentru umplutura:

250 g orez

3 fire de ceapa verde

1 ardei verde

3 ardei copti

3-4 frunze de salata verde

patrunjel

2 linguri ulei de masline

boia dulce

sare

Cum se prepara 

Curata pieptul de curcan de pielite si taie-l incat sa se poata rula. Bate-l putin si condimenteaza-l cu sare, apoi unge-l cu ulei de masline.

 

Spala bine orezul si pune-l la fiert cu putina sare si cateva picaturi de ulei de masline.

 

Taie ceapa marunt si adaug-o in orezul aproape fiert, apoi acopera cratita cu un capac pentru a se intrepatrunde aromele.

 

Intinde orezul peste pieptul de curcan si adauga si felii de ardei copt, apoi ruleaza-l si pune-l la cuptor 40 minute. Cand s-a rumenit, scoate-l si trece-l prin boia dulce amestecata cu patrunjel si salata verde tocate marunt, apoi pune-l la rece cateva ore.

 

Cum se serveste rulada se curcan frantuzeasca:

Rulada de curcan frantuzeasca se serveste rece, ca aperitiv.

 

Pofta buna!